Cantillana breidt haar productiecapaciteit uit met een nieuwe productie-eenheid in Sint-Pieters-Leeuw

De belangrijkste productie-eenheid van Cantillana, met een jaarlijkse capaciteit van 200.000 ton, is gevestigd in Sint-Pieters-Leeuw, België.

Zij produceert onder meer mortels, beton, tegellijmen, pleisters en gips en belevert België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg.

 

 

Om haar productiecapaciteit en verpakkingsmogelijkheden te verhogen, investeerde Cantillana in een nieuwe productie-eenheid met een ultramoderne verpakkingslijn.

De werkzaamheden gingen eind 2020 van start en de eerste zakken kwamen in februari 2021 uit de nieuwe eenheid.

 

 

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe eenheid zijn een geautomatiseerde Adams afzakmachine van Haver & Boecker die tot 1200 zakken per uur kan produceren, een palletiseermachine van Newtec die deze zakken verwerkt tot gestapelde paletten en een nieuwe MSK strech hood machine die de paletten met een Uv-bestendige folie overtrekt zodat alles beschermd is tegen regen en zonlicht.

De efficiëntie en productiviteit zijn nu geoptimaliseerd om 100.000 ton per jaar te produceren.

Andere belangrijke werkzaamheden zijn nog aan de gang in de fabriek te Sint-Pieters-Leeuw, waaronder de aanvoer van grondstoffen naar de mengers. Met deze veranderingen willen we ons aanbod in verschillende verpakkingen verhogen en wordt er verder ingezet op meer flexibiliteit en kwaliteit.

Deze investeringen in Sint-Pieters-Leeuw maken deel uit van een groter investeringsprogramma dat ook betrekking heeft op de fabrieken in Harelbeke (België), Poederoijen (Nederland), Cormeilles, Vendargues, Bernières sur Seine en Vritz (Frankrijk).

Cantillana streeft ernaar haar klanten steeds meer flexibiliteit en reactievermogen te bieden, door producten van hoge kwaliteit aan te bieden vanuit lokale productiesites.